ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat concursul pentru funcția de director general al Termoelectrica

17:43 | 21.08.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Consiliul de administrație al Termoelectrica S.A. a lansat concursul pentru funcția de director general al întreprinderii. Dosarele de participare pot fi depuse până pe 12 septembrie curent, informează MOLDPRES.

Potrivit Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului, candidații trebuie să aibă studii superioare și o experiență de cel puțin 10 ani în domeniul economic, financiar, energetic, tehnic sau juridic. De asemenea, trebuie să cunoască la nivel avansat limba română, să aibă o experiență de minim trei ani în funcție de conducere și să nu aibă interdicția de a ocupa o funcție publică. 

Ministerul Energiei a precizat că dosarul de participare la concurs trebuie să conțină cel puțin o scrisoare de motivare și viziune privind dezvoltarea S.A. „Termoelectrica”, în contextul liberalizării pieței gazelor naturale de la 1 ianuarie 2025 și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru modernizarea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din Republica Moldova. De asemenea, candidații trebuie să prezinte referințe profesionale sau scrisori de recomandare, copiile actelor de studii și a buletinului de identitate, cazierul judiciar sau declarație pe proprie răspundere privind lipsa antecedentelor penale.

Dosarele pot fi depuse fizic, la sediul Societății: mun. Chișinău str. Tudor Vladimirescu 6, et. 4, Anticamera, în zilele de lucru în intervalul orelor 08:30 – 12:00 și 13:00 – 16:30 sau la adresa electronică oboznii.denis@termoelectrica.md, cu aplicarea semnăturii electronice autorizate în Republica Moldova. Data limită de depunere a dosarelor este 12 septembrie 2024, ora 16.30.

În prezent, Iurie Razlovan asigură interimatul funcției de director general al Termoelectrica. Acesta a fost numit la șefia întreprinderii în vara anului trecut.

Recent, Agenția Proprietății Publice a anunțat că a fost lansat concursul pentru ocuparea funcției de director general al „Metalferos”.

img24006488

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!