ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la începutul anului, ANOFM a plasat în câmpul muncii peste 10 mii de persoane

09:53 | 22.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. De la începutul anului curent, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a plasat în câmpul muncii peste 10.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Cifra este una record anunță autoritatea, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, printre acestea se numără 4.793 de șomeri și 275 de zilieri. Din totalul persoanelor angajate, aproape jumătate sunt femei - 1.539 de persoane cu vârsta 55-63 ani, 128 de persoane cu dizabilități (1,3%), 110 cetățeni reveniți de peste hotare, 42 de persoane de etnie romă și trei cetățeni străini.

Alexei Buzu, ministru al Muncii și Protecției Sociale, a menționat că acest record este rezultatul eforturilor angajaților din teritoriu, dar și a reformei inițiate în 2023.

„Recent, au fost donate trei mașini pentru echipele mobile din structurile teritoriale Rezina, Șoldănești și Telenești și vom continua să investim, în special, în echipele din teritoriu pentru a putea ajunge la cât mai mulți cetățeni în căutarea unui loc de muncă. Continui să cred că cea mai bună formă de protecție socială este un loc de muncă legal”, a opinat Buzu.

Conform datelor ANOFM, cele mai multe persoane și-au găsit un loc de muncă în domenii ce țin de servicii (25,6%), industrie prelucrătoare (21,2%), construcții (13,5%), comerț cu ridicata și cu amănuntul (10,7%), agricultură (10,3%), administrație publică (5,1%), sănătate și asistență socială (4,4%).

ANOFM recomandă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pentru a beneficia de sprijin la angajare. Serviciile sunt gratuite și sunt disponibile atât pentru șomeri și șomere, cât și pentru persoanele angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă.

img24006501

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!