ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA au transmis un mesaj de avertizare pentru cetățenii americani aflați în Ucraina

13:03 | 22.08.2024 Categorie: Externe

Kiev, 22 aug. /MOLDPRES/. Ambasada SUA la Kiev a transmis un mesaj de avertizare către cetățenii săi de pe teritoriul Ucrainei, cu ocazia Zilei Independenței, marcată pe 24 august. În 2023, Rusia a atacat cu drone și rachete mai multe regiuni chiar când Kievul marca cei 32 de ani de independență, transmite digi24.ro, preluat de MOLDPRES.

Ambasada îndeamnă cetățenii săi care se află pe teritoriul Ucrainei să urmărească știrile din presa locală, să identifice locurile în care se pot adăposti în timpul alertei aeriene și să urmeze instrucțiunile oficialilor ucraineni, dar și a serviciilor de urgență, în cazul situațiilor excepționale.

Ucraina își sărbătorește Ziua Independenței pe 24 august, marcând astfel 33 de ani de la adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică, în 1991.

Anul trecut Rusia a atacat cu drone și rachete mai multe regiuni din Ucraina, chiar de Ziua Independenței. În urma atacului, o persoană a fost ucisă, iar alte 16 au fost rănite.

În acest an, Ziua Independenţei este sărbătorită la două săptămâni după ce Ucraina a lansat o incursiune transfrontalieră surpriză în regiunea rusă Kursk, chiar dacă trupele ruse înaintează constant în estul Ucrainei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova va oferi un "răspuns pe măsură" la incursiunea din regiunea Kursk, pe care a numit-o o provocare majoră.

Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a declarat la începutul acestei săptămâni că Rusia a lansat 9.600 de rachete şi 14.000 de drone în timpul atacurilor sale asupra Ucrainei, după declanşarea invaziei în februarie 2022.

img24006512

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!