ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Droguri de peste trei milioane de lei au fost depistate de omenii legii în cadrul unei operațiuni comune cu Ucraina

10:06 | 23.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Ofițerii Direcției investigare criminalitate transfrontalieră, de comun cu ofițerii Direcției urmărire penală a Inspectoratului General al Politiei de Frontieră, sub conducerea Procurorilor PCCOCS, anunță o captură de droguri de circa 3.300.000 lei, într-o operațiune comună cu autoritățile din Ucraina. Trei persoane au fost reținute, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, operațiunea a început în martie, atunci când autoritățile din Ucraina au reținut membrul unui grup criminal organizat transfrontalier, specializat în producerea drogurilor și camuflarea lor în motoare pentru pompe de presiune. Reținerea acestuia a avut loc când încerca să iasă din Ucraina cu circa 4,5 kg de droguri și să intre în Moldova prin punctul de trecere a frontierei Tudora.

Ulterior, a fost reținut și membrul din Moldova al grupului criminal, care a preluat motoarele livrate la Gara de Nord din Chișinău. La solicitarea PCCOCS, bărbatul cu vârsta de peste 40 de ani, care în momentul reținerii avea cu el și droguri de același tip, prezumtiv în scop de înstrăinare, a fost plasat în arest preventiv, unde este anchetat în continuare.

Investigațiile au continuat și ieri a fost reținut și organizatorul contrabandei și comercializării pe internet a drogurilor. Acesta are vârsta de 28 de ani și a fost reținut pe traseul Cimișlia-Chișinău, după ce revenise din Comrat, unde plasase doze de droguri în ascunzișuri pentru clienți. Acolo, oamenii legii au depistat peste 20 de pliculețe de droguri pe care acesta le ascunsese pentru clienții care urmau să le preia, iar în mașină au fost găsite alte 800 grame de droguri de același tip alfa-PVP.

Urmează ca PCCOCS să-i prezinte învinuirea și să-i solicite judecătorului de instrucție plasarea acestuia în arest preventiv pentru 30 de zile.

img24006528

img24006528

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!