ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Până astăzi, CEC a înregistrat 12 grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte

16:15 | 23.08.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Pe parcursul zilei de astăzi, Comisia Electorală Centrală /CEC/ a recepționat documentele pentru înregistrarea a încă unui grup de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Solicitarea a fost făcută de către grupul de inițiativă constituit de cetățeni în susținerea candidatei Victoria Furtună, transmite MOLDPRES.

Potrivit CEC, instituția are la dispoziție 3 zile de la recepționarea documentelor pentru a examina corectitudinea acestora și să emită o hotărâre privind înregistrarea sau refuzul înregistrării grupului de inițiativă.

De la începutul perioadei de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova, CEC a recepționat alte 11 dosare.

Perioada de depunere a cererilor va dura până pe 31 august 2024.

Pe 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați la urne pentru a alege Președintele țării și pentru a se expune la referendum.

img24006549

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!