ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statele Unite anunță un nou pachet de ajutor militar de 125 de milioane de dolari pentru Ucraina

11:27 | 24.08.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Statele Unite au anunțat vineri un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 125 de milioane de dolari, care include echipamente de apărare antiaeriană și alte arme esențiale pentru protejarea infrastructurii critice a țării, scrie AFP, citată de Agerpres și Moldpres.

În cadrul unei convorbiri telefonice, președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulțumit omologului său american Joe Biden pentru acest sprijin, subliniind nevoia urgentă de echipamente pentru apărarea antiaeriană.

Noul pachet militar cuprinde rachete antitanc, muniție pentru lansatoarele de rachete Himars, obuze de artilerie, ambulanțe și echipamente medicale. Biden a declarat că, în ciuda invaziei ruse, Ucraina va rămâne o țară liberă, suverană și independentă.

De la începutul conflictului, Washingtonul a oferit Ucrainei un ajutor militar și de securitate totalizând 55 de miliarde de dolari, iar un nou pachet de 61 de miliarde de dolari a fost aprobat recent de Congresul SUA. Biden a subliniat că Rusia nu va câștiga acest conflict și că Statele Unite, alături de aliații și partenerii săi, vor continua să susțină Ucraina ferm.
 

img24006563

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!