ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ultima duminică din august vine cu noi coduri de caniculă

14:47 | 25.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat astăzi Cod galben și portocaliu de caniculă, valabil pe întreg teritoriul țării, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, mâine, 26 august, temperatura aerului va atinge valori între +36 și +37 grade Celsius.

Pentru zona de sud și centru a țării sunt prognozate temperaturi între +36 și +37 grade Celsius. În zona de nord-centru se va menține codul galben, cu temperaturi de +34..+35°C.

Specialiștii îndeamnă populația să evite aflarea la soare și recomandă angajatorilor să asigure cu apă colaboratorii și clienții.

„Vremea toridă poate cauza afecțiuni grave ale sănătății. Medicii recomandă în această perioadă să nu vă expuneți la soare în orele amiezii, să consumați cât mai multe lichide în special apă plată. Evitați consumul de băuturi alcoolice și cafele. Alimentația trebuie să fie preponderent din fructe și legume”, indică recomandările specialiștilor pe timp de caniculă.

img24006574

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!