ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un Strugure Gigant, de aproape 4 kg, a fost licitat la Festivalul specializat de la Cimişlia pentru suma de 430 de lei

09:51 | 26.08.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Un moment deosebit de așteptat în cadrul Festivalului Strugurelui, desfăşurat ieri la Cimişlia, a fost prezentarea Strugurelui Gigant, care a fost licitat pentru suma de 430 de lei. Acest strugure impresionant, cultivat cu multă pasiune și atenție, a simbolizat excelența viticolă și a demonstrat potențialul pe care țara noastră îl are în producția de struguri de calitate, transmite MOLDPRES.

Cultivat de producătorul local SRL „Terra Vites", strugurele gigant care a cântărit 3,875 kilograme, a fost unul dintre cele mai admirate exponate ale festivalului. Acest strugure, recunoscut pentru dimensiunile sale impresionante, a devenit simbolul festivalului și un exemplu al potențialului viticulturii din regiunea noastră.

„Licitația, desfășurată într-o atmosferă de entuziasm și competiție prietenoasă, a atras numeroși participanți dornici să achiziționeze această raritate. Această licitație nu doar că a evidențiat calitatea excepțională a produselor noastre, dar a demonstrat solidaritatea și sprijinul de care se bucură producătorii locali”, estimează Consiliul raional Cimişlia.

Orașul Cimișlia a fost ieri gazda celei de-a 9-a ediții a Festivalului Strugurelui, un eveniment de tradiție ce aduce împreună cei mai talentați viticultori din întreaga țară.

img24006583

img24006583

img24006583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!