ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a recepționat documentele privind înregistrarea unui candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova

16:56 | 26.08.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat astăzi documentele și listele de subscripție în vederea susținerii candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, desemnat de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, comunică MOLDPRES.

Potrivit CEC, verificarea documentelor și a listelor de subscripție urmează să fie realizată în decursul a 7 zile, după care comisia va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

Tot astăzi, membrii CEC au recepționat documentele pentru înregistrarea a încă două grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la alegerile prezidențiale și o solicitare pentru un participant la referendum: grupul de inițiativă constituit de cetățeni pentru susținerea candidatului Alexandru Arseni și grupul de inițiativă constituit de cetățeni pentru susținerea candidatului Vasile Bolea.     

În aceeași ședință, Partidul Politic Partidul Verde Ecologist a solicitat înregistrarea în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024 cu opțiunea  „DA”.

CEC, în termen de trei zile de la recepționarea documentelor, va examina corectitudinea acestora şi va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupurilor de inițiativă și a participantului la referendum.

img24006605

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!