ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean și speakerul Igor Grosu au depus flori la monumentul „Maica Îndurerată”, de Ziua Independenței: „Sărbătoarea de astăzi este un prilej să ne unim și determinat să mergem spre un viitor european”

08:42 | 27.08.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentul Igor Grosu și premierul Dorin Recean au depus în dimineața zilei de astăzi flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate”, cu ocazia marcării a 33 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

„La mulți ani, Moldova! La mulți ani cetățenilor! O vârstă frumoasă. Poate pentru istorie e puțin, dar pentru un stat care și-a obținut independența și a trecut prin mai multe încercări eu cred că este o aniversare frumoasă. Mai cu seamă că este o aniversare în ajunul unor evenimente importante pentru noi. Mă refer la procesul de integrare europeană. Un lucru trebuie să înțelegem din scurta noastră istorie: pentru independență trebuie să lupți, pentru respect trebuie să lupți. Aceste elemente nu se dau gratis, nu se oferă ca decorație, pentru asta trebuie să muncim. Noi am muncit, muncim și vom munci să arătăm hotărâre, să fim mai insistenți, mai încrezuți în ceea ce facem și sunt sigur că așa vom ajunge în foarte scurt timp. Noi timp nu mai avem pentru încercări, pentru experimente. Obiectivul este foarte clar, toată lumea-i mobilizată și în cel mai scurt timp vom ajunge la obiectivul pe care ni-l dorim cu toții - să devenim membri ai Uniunii Europene”, a afirmat președintele parlamentului, Igor Grosu.

Premierul Dorin Recean a declarata că „astăzi sărbătorim curajul, determinarea, sacrificiul celor care au făcut ca această țară să fie independentă, atunci la începuturi”. „Sarcina noastră este să muncim disciplinat, să construim viitorul ei european și asta înseamnă să construim viață bună, bunăstare aici, la noi, în Republica Moldova. Asta facem cu toții împreună”, a spus Dorin Recean.

Șeful Cabinetului de miniștri a punctat că „independența înseamnă determinarea noastră de a dori să fim independenți, să muncim pentru această independență”, iar „sărbătoarea de astăzi este un prilej să ne unim cu toții ca națiune și determinat sa mergem înainte spre un viitor european”.

„Am încrederea că de fiecare dată noi moldovenii ne mobilizăm împreună și facem față tuturor provocărilor. Exact la fel vom face și de aceasta dată”, a spus premierul

Dorin Recean a adăugat că cel mai important este acum „să ne mobilizăm și indiferent cât suntem de mult suntem provocați din exterior dar mai ales din interior, să păstrăm unitatea și determinarea noastră să construim viața aici la noi acasă”.

Republica Moldova marchează astăzi 33 de ani de la proclamarea Independenței, votată de către Parlament pe 27 august 1991. Cu această ocazie, la Chișinău și în alte localități ale țării vor fi organizate mai multe evenimente festive.

După evenimentul de la Complexul memorial „Eternitate”, președintele Parlamentului Igor Grosu și premierul Dorin Recean, însoțiți de membrii Cabinetului de miniștri, deputați, deputați ai primului Parlament, șefi ai instituțiilor publice centrale și locale, dar și cetățeni vor depune flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

img24006616

img24006616

img24006616

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!