ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fondatorul Telegram este inculpat pentru șase capete de acuzare

09:23 | 29.08.2024 Categorie: Externe

Paris, 29 aug. /MOLDPRES/. Autoritățile franceze l-au inculpat marți pe directorul general al Telegram, Pavel Durov, pentru șase capete de acuzare și l-au eliberat din arest în schimbul unei cauțiuni de 5 milioane de euro, transmite digi24.ro, preluat de MOLDPRES.

Durov se confruntă cu șase acuzații, printre care „complicitate la infracțiunile de punere la dispoziție fără motiv legitim a unui program sau a unor date destinate... distribuirii în grup organizat de imagini cu minori care prezintă pornografie infantilă, trafic de droguri”, „complicitate la web-masterizarea unei platforme online în scopul de a permite o tranzacție ilegală în grup organizat” și „refuzul de a comunica, la cererea autorităților competente, informații sau documente necesare pentru efectuarea și operarea interceptărilor permise de lege”, a precizat Parchetul din Paris într-un comunicat de presă datat miercuri și citat de POLITICO.

Durov are interdicția de a părăsi Franța și trebuie să se prezinte la un post de poliție de două ori pe săptămână.

Autorităţile franceze au emis mandate de arestare pentru directorul general al Telegram, Pavel Durov, şi fratele său, Nikolai, co-fondator al companiei, încă din luna martie, potrivit unui document administrativ francez văzut în exclusivitate de publicația POLITICO.

Documentul arată că investigaţia franceză sub acoperire privind Telegram este mai amplă şi a început cu câteva luni înainte decât se ştia anterior. Cazul gravitează în jurul refuzului Telegram de a coopera cu o anchetă a poliţiei franceze privind abuzurile sexuale asupra copiilor.

 

img24006687

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!