ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul de Sănătate Corten, Taraclia, va fi renovat cu ajutorul Japoniei

09:49 | 29.08.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, împreună cu directoarea Instituție Medico-Sanitară Publică Centru de Sănătate Corten din raionul Taraclia, Diana Ceavdari, au semnat ieri contractul de grant în valoare de 68,657 de dolari, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului ”Kusanone”, transmite MOLDPRES.  

Din contul asistenței primite, vor fi realizate lucrări de renovare a primului etaj al Centrului de Sănătate, în special pentru ferestre, uși, tavane, pereți, pardoseli, curent electric, încălzire, canalizare. IMSP Centru de Sănătate Corten este singura unitate medicală primară din sat și joacă un rol important în menținerea sănătății locuitorilor locali, iar prin intermediul acestor renovări se va menține siguranța și igiena unității medicale.

Datorită programului Kusanone, Guvernul Japoniei susține eforturile autorităților publice în dezvoltarea unităților medicale sigure și acordarea operativă a tratamentului necesar. 

Ambasadorul Yamada a salutat propunerea de proiect de la IMSP Centru de Sănătate Corten și a exprimat recunoștință față de profesioniștii din domeniul sănătății pentru efortul lor neîntrerupt în beneficiul societății. De asemenea, diplomatul s-a referit la negocierile de aderare a ţării noastre la UE. „Dorim să felicităm Moldova că a început o mare călătorie către un viitor luminos. Condițiile pentru sănătatea oamenilor se vor îmbunătăți pe măsură ce Republica Moldova avansează spre aderarea la Uniunea Europeană. Guvernul nipon va continua să colaboreze cu Republica Moldova”, a relevat ambasadorul. 

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7.4 milioane de dolari pentru 90 de proiecte (exceptând proiectul nou) în domeniile sănătății, educației și utilităților publice.  

img24006689

img24006689

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!