ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Blocul „Victorie-Pobeda” rămâne în afara cursei electorale: CSJ a declarat inadmisibil recursul depus împotriva CEC

16:01 | 29.08.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Curtea Supremă de Justiție /CSJ/ a declarat astăzi inadmisibil recursul depus de partidele afiliate fugarului Ilan Șor împotriva Comisiei Electorale Centrale, care a refuzat să înregistreze blocului electoral „Victorie-Победа” pentru alegerile din 20 octombrie, comunică MOLDPRES.

Astfel, candidatul propus de cele patru partide din acest bloc, Vasile Bolea, nu se va regăsi în buletinele de vot.

Comisia Electorală Centrală /CEC/ a refuzat la data de 7 august cererea de înregistrare a Blocului Electoral „Victorie-Pobeda” la scrutinul din toamnă. Decizia a fost susținută de șase membri ai comisiei. Membrii CEC au evidențiat atunci că, conform legislației, nu poate fi înregistrat un bloc electoral cu o denumire a unei formațiuni ce deja este înregistrată. Ei au anunțat că vor cere Autorității Naționale de Integritate să verifice averea unor membri ai blocului care nu și-au declarat proprietățile.

De asemenea, membrii CEC au precizat că reprezentanții blocului „Victorie-Pobeda” nu au comunicat informații despre finanțarea campaniei electorale și cine este conducător al formațiunii.

Blocul „Victorie-Pobeda” urma să fie format din patru partide: „Șansă”, „Renaștere”, „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, „Victorie”.

img24006714

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!