ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USAID anunţă instruiri pentru agenţi economici în procesul de aliniere la Responsabilitatea Extinsă a Producătorului

11:33 | 30.08.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 30 aug. /MOLDPRES/. Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) anunţă o nouă oportunitate  pentru afaceri în procesul de aliniere la Responsabilitatea Extinsă a Producătorului (REP), transmite MOLDPRES.

„Alinierea antreprenorilor la reglementările Responsabilității Extinse a Producătorului (REP) este extrem de importantă atât din perspectiva respectării cadrului legal, cât și din perspectiva asigurării unui mediu curat și sustenabil. Legislația națională privind gestionarea deșeurilor și responsabilitatea pentru întregul ciclu de viață al produselor stabilește proceduri stricte și termene rigide”, explică USAID.

Pentru a ajuta sectorul privat să implementeze REP, Proiectul USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA), în parteneriat cu e-Circular.org, lansează un amplu program de informare și instruire, care va asista afacerile să facă față provocărilor în proces de aliniere la REP.

A.O. Centrul de instruire și consultanță E-Circular cu suportul USAID MISRA informează agenții economici care desfășoară activități de producere, import la nivel profesional al ambalajelor, bateriilor și acumulatorilor, echipamentelor electrice și electronice, uleiurilor, anvelopelor, vehiculelor și responsabili pentru implementarea mecanismului de Responsabilitate Extinsă a Producătorului (REP) despre posibilitatea de a beneficia de consultanță și instruiri gratuite privind conformarea la obligațiile legale asociate REP.

Asistența va include sesiuni de instruire, consultanță specializată, resurse educaționale și vizite de studiu locale.

img24006738

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!