ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu: „Nu este niciun pericol pentru niciuna din mitropolii”

13:44 | 30.08.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 30 aug. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu reacționează la declarațiile deputatului din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vasile Șoimaru, care afirmase pentru un post de televiziune că în Republica Moldova va fi interzisă Mitropolia Moldovei. „Nu există niciun pericol pentru niciuna din mitropolii”, a declarat Maia Sandu, revenită din izolare după ce fusese testată pozitiv la COVID-19, informează MOLDPRES.

Președinta a subliniat că autoritățile au relații bune atât cu Mitropolia Moldovei cât și cu Mitropolia Basarabiei și că declarațiile deputatului nu au nimic cu realitatea.

Nu este niciun pericol pentru niciuna din mitropolii, nici pentru Mitropolia Moldovei, nici pentru Mitropolia Basarabiei. Dimpotrivă, în acești patru ani, noi am făcut mai mult decât oricine pentru a promova pacea și buna înțelegere între aceste mitropolii. Avem relații bune și cu una și cu alta. De fiecare dată, când mă întâlnesc cu Mitropolia Moldovei și când mă întâlnesc cu Mitropolia Basarabiei, le transmit acest mesaj că avem nevoie de unitate și de pace de dragul cetățenilor din R. Moldova. Le mulțumesc pentru contribuția lor la dezvoltarea societății noastre și la păstrarea acestei păci. Declarațiile deputatului nu au nimic cu realitatea. Noi am promovat și vom promova în continuare pacea și morala creștină”, a declarat președinta Maia Sandu.

Recent, deputatul Vasile Șoimaru, membru al Fracțiunii parlamentare PAS, declarase pentru un post de televiziune că Republica Moldova, după exemplul Ucrainei, va interzice Mitropolia Moldovei, subordonată canonic Moscovei.

Fracțiunea PAS, de asemenea, respinge afirmațiile deputatului Vasile Șoimaru, afirmând că se distanțează de acestea și că nu există nicio inițiativă legislativă de a interzice Mitropolia Moldovei.  

img24006746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!