ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oportunitățile de cooperare economică discutate de vicepremierul Mihai Popșoi și ministrul de stat pentru afaceri externe al Statului Qatar

09:54 | 02.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Oportunitățile de aprofundare a cooperării economice și comerciale între Republica Moldova și Qatar, inclusiv atragerea de investiții qatareze în sectorul agro-industrial și infrastructura națională a Republicii Moldova, au fost discutate de viceprim-ministrul Mihai Popșoi, și ministrul de stat pentru afaceri externe al Statului Qatar, Mohammed bin Abdulaziz Al-Khulaifi. Cei doi oficiali au avut o întrevedere la Praga, Cehia, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, vicepremierul Mihai Popșoi i-a comunicat ministrului de stat pentru afaceri externe al Statului Qatar că Republica Moldova este interesată de deschiderea unei rute aeriene directe Chișinău-Doha, care ar facilita atât legăturile politice, economice, cât și pe cele culturale între cele două regiuni.

În același timp, șeful diplomației moldovenești a salutat desemnarea noului ambasador al Statului Qatar la Chișinău, Turki bin Abdullah Zaid Al-Mahmoud, și a reiterat invitația adresată prim-ministrului, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, de a efectua o vizită de lucru în Republica Moldova.

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, a participat în perioada 30 august – 1 septembrie curent, la cea de-a 19-a ediție a Forumului GLOBSEC, care s-a desfășurat la Praga, sub auspiciul președintelui Cehiei, Petr Pavel.

img24006787

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!