ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Vladimir Bolea întreprinde o vizită de lucru la Bucureşti, cu o agendă privind colaborarea bilaterală în domeniul economic, agricol și comercial

14:38 | 02.09.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, întreprinde astăzi o vizită de lucru în România, unde, în cursul dimineții, a avut o întrevedere cu Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat subiecte importante privind colaborarea bilaterală, în special în domeniul economic, agricol și comercial, transmite MOLDPRES.

Unul dintre subiectele principale dezbătute a fost colaborarea cu Bursa Română de Mărfuri și posibilitatea extinderii acesteia în Republica Moldova. „Avem intenția de a crea un instrument economic care să faciliteze interconectarea agricultorilor din cele două țări, menționând că extinderea Bursei Române de Mărfuri în Republica Moldova ar putea reprezenta un pas important în această direcție”, a declarat Vladimir Bolea.

La rândul său, ministrul Ștefan-Radu Oprea a manifestat deschiderea față de această propunere și a menționat că va reveni cu detalii după discuțiile cu reprezentanții Bursei Române de Mărfuri.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre situația economică a agricultorilor din ambele țări și despre oportunitățile de consolidare a colaborării bilaterale. Au fost explorate numeroase posibilități de parteneriate atât la nivel guvernamental, cât și între mediul de afaceri din Moldova și România.

De asemenea, discuțiile au vizat prioritățile și planurile în domeniul agriculturii din Republica Moldova, printre care și adoptarea Legii Camerei Agricole, inspirată din modelul austriac, precum și crearea unor modele de business care să sprijine dezvoltarea agriculturii la nivel local și regional.

img24006804

img24006804

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!