ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii pot solicita la Centrul de Apel informații despre alegerile prezidențiale și referendumul constituțional

13:36 | 03.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. Cetățenii pot solicita la Centrul de Apel informații despre organizarea alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024. Centrul va funcționa în perioada 3 septembrie – 22 octombrie, iar în cazul stabilirii turului II de scrutin până pe data de 5 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), numărul de contact al Centrului de Apel este (+373) 22 880101. De asemenea, în perioada de activitate, operatorii vor acorda asistența necesară persoanelor responsabile de gestionarea listelor electorale din cadrul autorităților publice locale, dar și membrilor organelor electorale inferioare pentru aplicarea uniformă a procedurilor de gestionare și actualizare a Registrului de stat al alegătorilor.

La fel, alegătorii vor putea afla date cu privire la procedura de vot, actele în baza cărora pot vota, arondarea la secții de votare, unde și cum pot să-și declare locul de ședere, cum pot obține certificatul cu drept de vot etc.

CEC a atenționat că prin intermediul Centrului de Apel nu pot fi depuse contestații. Linia de informare va funcționa de luni până vineri, între orele 8.00 - 17.00, iar în perioada 19-21 octombrie și 2-4 noiembrie 2024 (în cazul turului II) programul de lucru va fi extins până la 24 de ore.

Centrul de Apel poate fi apelat la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a Republicii Moldova.

Alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024. În aceeași zi, se va desfășura și referendumul republican constituțional la care cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

img24006831

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!