ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a anunţat că starea de situație excepțională în agricultură va fi introdusă pentru fermierii din anumite raioane

10:54 | 04.09.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 4 sep. /MOLDPRES/. Astăzi, în şedinţa Comisiei Situaţii Excepţionale am aprobat alocarea a 100 de milioane de lei din Fondul de intervenție în agricultură pentru compensarea pierderilor suportate de producătorii agricoli, urmare a secetei și temperaturilor extreme din această vară. Declaraţia a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean în debutul şedinţei Guvernului, transmite MOLDPRES.

Premierul a solicitat Ministerului Finanțelor să se asigure că ajutorul ajunge la întreprinderile corespunzătoare cât mai rapid.

„Vom continua identificarea resurselor suplimentare pentru sprijinirea fermierilor, sub formă de compensare a pierderilor, majorare a subvențiilor sau garantare a împrumuturilor de către stat. Pentru săptămâna viitoare avem pregătit instrumentul de a anunţa situaţie excepţională pentru fermieri, în mod special producătorii de cereale, din anumite raioane din Republica Moldova, pe modelul din România”, a declarat Recean.

Şeful Cabinetului de miniştri a cerut vicepremierului Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, să se asigure că este pregătit pachetul de reglementare şi corespunderi legislative în acest sens.

img24006869

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!