ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Republica Elenă vor fi recunoscute reciproc

11:14 | 04.09.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 sep. /MOLDPRES/. Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Republica Elenă vor fi recunoscute reciproc. În acest sens, Executivul a aprobat astăzi Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Elene privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor de conducere, întocmit la Atena, la 2 iulie 2024, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Executivului.

Astfel, va fi facilitată deplasarea rutieră internațională, permițând șoferilor să conducă legal în cele două state. Permisele vor fi convertite fără obligativitatea susținerii unui test teoretic și/sau practic.  

Republica Moldova are semnate alte cinci tratate de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere cu Turcia, Lituania, Italia, Albania, Spania, precum și o declarație comună de intenție cu Germania privind transcrierea permiselor de conducere.

img24006871

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!