ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sportivii moldoveni intră în concurs la Jocurile Paralimpice de la Paris

09:41 | 05.09.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Primii sportivi moldoveni, participanți la Jocurile Paralimpice de la Paris, intră astăzi în concurs, transmite MOLDPRES.

„La ora Chișinăului 11:00, își va face debutul la Olimpiada Paralimpică Ina Cernei, în proba de para judo. Ea o va înfrunta în primul duel, al categoriei de greutate de până la 57 kg, pe Alfiya Tlekkabyl din Kazahstan”, anunţă Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Un alt sportiv moldovean, care va debuta la Jocurile Paralimpice de la Paris, va fi Gheorghe Spînu, care va concura la proba aruncarea greutății, categoria F35.

Republica Moldova este reprezentată la Jocurile Paralimpice de la Paris de cinci sportivi. Până acum, țara noastră a cucerit două medalii la Olimpiada Paralimpică, ambele în anul 1996.

 

img24006904

img24006904

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!