ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețul la benzină scade sub pragul psihologic de 23 lei pentru un litru

10:33 | 06.09.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Scăderea constantă a prețurilor la carburanți care a început încă în luna iulie, a continuat și pe parcursul săptămânii curente, informează MOLDPRES.

Astfel, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică /ANRE/ înregistrează cea de-a noua săptămână consecutivă de ieftiniri, care au condus la o scădere totală a prețului la benzina COR 95 cu 2,40 lei/litru sau 9,5% și a prețului la motorina standard cu 2,24 lei/litru sau 10,2%.

Prețurile actuale la carburanți sunt cele mai mici din anul curent, iar pentru următoarele trei zile, acestea sunt stabilite de către ANRE la nivelul de 22,89 lei/litru - pentru benzina COR 95 (în scădere cu 11 bani) și 19,73 lei/litru - pentru motorina standard (în scădere cu 3 bani).

img24006956

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!