ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova ar putea primi în anul viitor mai mulți bani de la UE

11:51 | 06.09.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Bugetul Uniunii Europene /UE/ pentru anul viitor ar putea fi majorat cu 61 de milioane de euro. Aceste alocări ar urma să ajungă pentru vecinătatea estică, în special Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de negociatorul șef al Parlamentului European pentru viitorul buget multianual al UE, Siegfried Mureșan, comunică MOLDPRES.

Europarlamentarul a precizat că a depus deja un amendament în acest sens la proiectul de buget al Uniunii Europene.

„Republica Moldova este stat candidat la Uniunea Europeană și trebuie să o ajutăm să se modernizeze și să se reformeze în cadrul procesului de aderare. În același timp, Republica Moldova se confruntă cu amenințări constante de securitate din partea Federației Ruse. De aceea, trebuie să ne asigurăm că Moldova și întreagă vecinătate estică beneficiază de sprijin adecvat pentru a combate aceste amenințări, fiindcă siguranța noastră, în interiorul Uniunii Europene, depinde de cât de sigure sunt țările din vecinătatea noastră”, a opinat Mureșan.

Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2025 urmează să fie negociat de Parlamentul European cu Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană cu obiectivul de a fi adoptat până la finalul anului în curs.

img24006961

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!