ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un proiectil de artilerie a fost depistat în zona de frontieră

13:03 | 06.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Un proiectil de artilerie a fost depistat în apropierea liniei de frontieră moldo-ucraineană. Acesta a fost găsit în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora, informează MOLDPRES.

Polițiștii de frontieră au fost alertați de mai mulți muncitori care, în timpul lucrărilor de construcție, au descoperit un obiect suspect asemănător cu un obuz.

Prin intermediul serviciului unic 112, a fost notificat Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă. La fața locului, polițiștii au identificat obuzul necunoscut ca fiind un proiectil de calibru 105 mm, rămas din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Geniștii au fost solicitați pentru a prelua și neutraliza obuzul. Până la sosirea echipei, polițiștii de frontieră au securizat perimetrul și au evacuat persoanele din zona adiacentă.

Pe parcursul lunii august, geniștii Armatei Naționale au executat 15 misiuni de deminare. În urma acestora, au fost depistate și nimicite 73 de obiecte explozive în localitățile Chișinău, Ialoveni, Leova, Hâncești, Ștefan Vodă, Căușeni, Anenii Noi, Nisporeni, Strășeni, Dubăsari, Sângerei și Fălești. Toate obiectele explozive datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și au fost distruse în condiţii de maximă securitate.

De la începutul anului curent, geniștii Armatei Naționale au îndeplinit 101 misiuni de deminare, în urma cărora au fost nimicite 210 obiecte explozive de diferite tipuri și 505 cartușe.

img24006966

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!