ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina // Doi morți și peste 20 de răniți în urma atacurilor rusești în regiunile Donețk, Dnepropetrovsk, Harkov și Herson

13:11 | 06.09.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Atacurile rusești în Ucraina au ucis doi civili și au rănit alți 21, au raportat autoritățile regionale vineri, 6 septembrie. Potrivit The Kyiv Independent, forțele ucrainene au doborât 28 din cele 44 de drone de tip Shahed lansate de Rusia peste noapte, informează MOLDPRES.

Rusia a lansat, de asemenea, o rachetă aeriană ghidată Kh-59 și o rachetă antiradar Kh-31P, potrivit raportului de dimineață al Forțelor aeriene.

Victime civile au fost raportate în ultima zi în regiunile Donețk, Dnepropetrovsk, Harkov și Herson.

Atacurile rusești din regiunea Donețk au ucis două persoane și au rănit alte 12, a declarat guvernatorul Vadim Filașkin.

O persoană a fost ucisă și 11 au fost rănite în Kostiantinivka, situat la aproximativ 10 kilometri de linia frontului, când forțele ruse au lansat două bombe aeriene ghidate asupra orașului.

Atacul a avariat 24 de case, o afacere, linii electrice și mașini, a declarat Filashkin.

În regiunea Dnipropetrovsk, un atac cu dronă rusească cu două lovituri a rănit un lucrător al serviciilor de urgență în vârstă de 45 de ani, distrugând un camion de pompieri, a declarat guvernatorul Serghei Lisak.
Mai târziu în cursul zilei, o femeie de 62 de ani și un bărbat de 65 de ani au fost răniți într-un atac rusesc asupra orașului Nikopol, care a avariat 11 case locale.

În regiunea Kharkiv, bombardamentele rusești au rănit un bărbat de 68 de ani și o femeie de 63 de ani, a raportat guvernatorul Oleg Siniegubov. Cinci case au fost avariate în urma atacului.

În Herson, patru persoane au fost rănite în atacurile rusești din ultima zi, dintre care două erau lucrători medicali.

Potrivit guvernatorului Oleksandr Prokudin, cei doi lucrători medicali au fost răniți în atacuri care au lovit două unități medicale din centrul orașului Kherson.

Alte zone din Ucraina, inclusiv regiunile Lvov, Mikolaiv, Sumî și Zaporojie, au fost, de asemenea, atacate, dar fără a se raporta victime civile.

img24006968

img24006968

img24006968

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!