ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Tricolorii” nu iau în calcul decât victoria în partidele cu Malta și Andorra din Liga Națiunilor. Sergiu Cleșcenco: „Fiecare meci va fi ca o adevărată finală”

14:46 | 06.09.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Național de fotbal a Republicii Moldova începe campania din Liga Națiunilor cu un obiectiv clar - de a promova din Liga D în Liga C. În cadrul Grupei D2, adversarele selecționatei noastre sunt Malta și Andorra. Selecționerul Sergiu Cleșcenco a prefațat cele două dueluri, subliniind că fiecare partidă din această campanie va fi ca o adevărată finală, informează MOLDPRES.

Echipa noastră debutează în Liga Națiunilor sâmbătă-seară, pe teren propriu, împotriva naționalei Maltei.
Cu Malta nu am mai jucat demult, dar din informațiile pe care le avem știm că au o echipă puternică, care ne poate da multe bătăi de cap. În schimb avem o idee clară despre echipa Andorrei, având în vedere că am jucat împotriva lor în ediția trecută a Ligii Națiunilor. Deși au avut câteva schimbări în lot, antrenorul a rămas același. Așa că ne putem imagina ce joc va presta adversarul. Este un turneu scurt, iar fiecare meci va fi tratat ca o finală. Ne pregătim intens pentru fiecare joc, conștienți că rezultatul fiecărei partide este extrem de important pentru noi. Vom aborda toate meciurile cu maximă seriozitate și vom încerca să obținem cele mai bune rezultate posibile”, a dat asigură Cleșcenco înaintea partidei cu Malta.

Potrivit fostului atacant al naționalei, obiectivul echipei sale este calificarea în Liga C.
Fiecare meci va fi ca o adevărată finală. Anterior am avut meciuri grele cu Andorra, iar rezultatele au arătat că nu există adversari facili. Astfel, înțelegem că nu vom avea meciuri ușoare. Atunci când am jucat cu toată responsabilitatea și dăruirea pe teren, am reușit să facem față și cu adversari mult mai puternici. În același timp, experiența ne-a arătat că atunci când intrăm pe teren fără a fi concentrați, putem avea mari probleme Asta s-a întâmplat și în meciul împotriva Ciprului. Am intrat în teren fără atitudine și fără concentrare. E foarte bine că am arătat caracter și am revenit, dar putea fi și altfel. Știm că trebuie să ne concentrăm pe fiecare joc în parte și să dăm tot ce avem mai bun pentru a evita problemele pe care le-am avut în unele meciuri anterioare”, a punctat Cleșcenco.

De asemenea, selecționerul a îndemnat suporterii să vină în număr mare la partidele de pe teren propriu. „Întotdeauna am avut un respect deosebit pentru suporterii noștri. Înțeleg că dacă vin la stadion, înseamnă că le pasă de echipă și sunt alături de noi. Este responsabilitatea noastră să le arătăm pe teren că prezența lor contează și că nu au venit degeaba. Prezența lor pe stadion este o motivație suplimentară pentru noi și vom face tot posibilul să le oferim motive de bucurie. Hai, Moldova!”, a conchis sursa citată.

Partida dintre Republica Moldova și Malta va avea loc pe 7 septembrie, ora 19.00, pe Stadionul „Zimbru” din capitală.

img24006972

img24006972

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!