ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul dezminte informațiile cu privire la plecarea moldovenilor din Republica Moldova. Daniel Vodă: „Circulă o informație falsă”

16:59 | 07.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Moldova dezminte informațiile apărute în unele surse media cu privire la plecarea moldovenilor din țară. Purtătorul de cuvânt al Guvernului Republicii Moldova, Daniel Vodă, precizeză că moldovenii călătoresc mai mult, dar revin acasă, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în anumite surse circulă o informație falsă despre plecările cetățenilor noștri din Republica Moldova. Cifrele despre care se discută se referă la călătoriile temporare, nicidecum la plecări din țară.

„În aceeași perioadă - adică între 1 ianuarie și 5 septembrie 2024, din Republica Moldova au ieșit 310 265 de cetățeni moldoveni, dar au revenit 850 198 de cetățeni moldoveni. Așadar, numărul celor care revin este mai mare decât al celor care ies din țară”, a spus Vodă.

El a menționat că moldovenii călătoresc și acest lucru se datorează libertății de circulație de care ne bucurăm.

 „Fie că merg la studii, la muncă, în vacanță sau vizitează rudele, majoritatea se întorc. Mulți dintre noi au dublă cetățenie, iar mobilitatea este un drept de care ne bucurăm cu toții. Este important să analizăm aceste date cu grijă, să prezentăm informațiile corect și să nu tragem concluzii pripite doar dintr-un titlu”, a opinat sursa citată.

img24006996

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!