ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oleg Crețul a cucerit bronzul în concursul de para judo la Jocurile Paralimpice de la Paris

17:44 | 07.09.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Judocanul Oleg Crețul a cucerit bronzul în concursul de para judo. Aceasta este a două medalie pentru echipa Republicii Moldova la Jocurile Paralimpice de la Paris, comunică MOLDPRES.

Oleg Crețul a cucerit medalia în categoria de greutate de până la 90 de kilograme. El a fost învins în sferturile de finală de francezul Cyril Jonard, scor 0:1. Ulterior, sportivul de 49 de ani a intrat în recalificări.

Sportivul a luptat cu iranianul Mousa Gholamishafia.

Șefa statului Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru Oleg Crețul.

„Moldova este, din nou, mândră! Azi, la Jocurile Paralimpice de la Paris, Oleg Crețul a câștigat medalia de bronz la para judo. Felicitări, Oleg Crețul, suntem recunoscători pentru că menții tricolorul nostru pe podiumurile Olimpiadei. Tot azi, ținem pumnii pentru Ion Basoc, care va lupta pentru aurul olimpic la para judo. Să-i susținem, împreună, pe sportivii noștri!”, a scris președinta Maia Sandu pe contul său de Facebook.

Aceasta este a 4-a medalia din istoria participărilor delegației Republicii Moldova la Jocurile Paralimpice.

img24006997

img24006997

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!