ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Argint pentru Moldova la Jocurile Paralimpice de la Paris: Judocanul Ion Basoc a fost învins în marea finală

17:50 | 07.09.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Judocanul Ion Basoc a obținut medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Paris. Acesta a fost învins în marea finală la proba J1 +90kg de către sportivul brazilian Wilians Silva de Araujo, comunică MOLDPRES.

Sportivul moldovean s-a calificat în semifinale după ce l-a învins pe francezul Jason Grandry, iar în sferturile de finală pe neerlandezul Daniel Knegt.

Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare pentru Ion Basoc.

Moldova are argint! Felicitări, Ion Basoc, pentru titlul de vicecampion olimpic la para judo. Îți suntem recunoscători pentru perseverență și efortul incredibil. Trăim alături de voi, de sportivii noștri, de antrenori, bucuria fiecărei victorii și vă mulțumim pentru aceste momente!”, a scris președinta Maia Sandu pe contul său de Facebook.

Tot astăzi, judocanul Oleg Crețu a obținut medalia de bronz.

Delegația R. Moldova la Jocurile Paralimpice de la Paris este formată din cinci sportivi care concurează pentru medalii în trei probe – para judo, para powerlifting și para atletism.

img24006998

img24006998

img24006998

img24006998

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!