ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din Bender a fost reținut după ce a furat de la un bătrân peste 100.000 lei

09:47 | 10.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Un bărbat din Bender a fost reținut după ce ar fi golit contul bancar al unui bătrân din Anenii Noi, pe care păstra peste 100.000 lei. Victima și-a dezvăluit telefonic datele bancare și de identitate, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, furtul a avut loc în martie 2024. Escrocul l-ar fi contactat telefonic pe bătrân și s-a prezentat ca fiind angajat al Băncii Naționale, anunțând vârstnicul că cineva încearcă să contacteze un credit bancar pe numele lui. Prin urmare, în baza acestei pretinse îngrijorări a „funcționarului bancar”, bănuitul ar fi solicitat de la victimă datele de identitate și cele bancare, ca „să prevină”  înșelătoria.

Cu datele obținute și banii primiți, bănuitul de 41 de ani a intrat în câteva magazine din Anenii Noi și a cumpărat trei telefoane, precum și câteva accesorii, în sumă de circa 80.000 lei. Ulterior, de pe contul victimei au fost transferate în Kazahstan aproximativ 15.000 lei.

A doua zi de la apelul bănuitului, bătrânul și-a contactat banca, care i-a comunicat despre cumpărăturile efectuate, după care bătrânul a anunțat autoritățile de drept.

Bărbatul a fost reținut la finele săptămânii trecute în vamă la Costești, atunci când încerca să ajungă în România. Tot vineri, la solicitarea procurorilor, acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

img24007052

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!