ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Forțele rusești continuă să atace localitățile din estul Ucrainei. Trei oameni au fost uciși în regiunea Donețk, alții cinci au fost răniți

10:12 | 10.09.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Forțele rusești continuă să atace localitățile din estul Ucrainei. În ultimele 24 de ore, trei oameni au fost uciși în regiunea Donețk, alții cinci au fost răniți, a anunțat șeful administrației regionale de stat din Donețk, Vadim Filașkin, informează MOLDPRES cu referire la Ukrinform.

Potrivit lui Filashkin, numărul total de victime ale armatei ruse în regiunea Donețk constituie 2736 de morți și 5993 de răniți, cu excepția localităților Mariupol și Volnovakha. În același timp continua evacuarea oamenilor. Un alt tren din Pokrovsk, regiunea Donețk, a ajuns în regiunea Kirovograd, evacuând 140 de persoane.

În Cercasî, două persoane au fost rănite într-un atac nocturn al dronelor rusești, iar o instalație de infrastructură și case au fost avariate, a anunțat șeful Administrației Regionale de Stat, Igor Tabureț.

A fost o noapte dificilă pentru regiunea noastră. Cu numeroase atacuri inamice. Majoritatea dintre ele au fost respinse de apărătorii noștri. Potrivit informațiilor preliminare, au fost distruse în total 14 UAV-uri inamice. Cu toate acestea, au existat mai multe lovituri, precum și consecințe datorate căderilor de resturi”, a declarat șeful administrației regionale.

Potrivit lui Tabureț, două persoane au fost rănite în centrul regional și au primit asistența necesară. Mai multe case și întreprinderi private au fost, de asemenea, avariate.

O instalație de infrastructură a fost avariată în districtul Uman, iar litiera forestieră a luat foc în districtul Cerkasî din cauza căderilor de resturi. Incendiul a fost stins.

Serviciile specializate lucrează. Pagubele finale vor fi cunoscute mai târziu. Forțele de ordine înregistrează mai multe crime ale teroriștilor ruși”, a declarat șeful administrației regionale de stat.

Totodată, trupele ruse au atacat comunitățile de frontieră din regiunea Sumî de 11 ori în noaptea și în dimineața zilei de 10 septembrie, fiind înregistrate 25 de explozii. Acest lucru a fost raportat de Administrația militară regională Sumî pe Telegram. Inamicul a atacat instalațiile de infrastructură critică din regiunea Sumî, iar forțele de apărare aeriană au distrus trei drone kamikaze.

img24007056

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!