ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC verifică cererile de înregistrare pentru votul prin corespondență

11:21 | 10.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a procesat 1 320 de cereri din totalul celor circa 2 000 depuse. Din totalul cererilor procesate, 1 102 au fost acceptate, celelalte se află în proces de verificare, informează MOLDPRES.

Potrivit CEC, identificarea alegătorilor înregistrați pentru votul prin corespondență se efectuează prin verificarea identității acestora utilizând mijloace de verificare automatizate. În acest proces, alegătorul poate fi notificat să actualizeze parțial sau în întregime datele, pentru a face posibilă identificarea. Actualizarea datelor poate fi efectuată cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor.

Pe 6 septembrie s-a încheiat perioada de înregistrare prealabilă, inclusiv pentru opțiunea de vot prin corespondență.

La alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional stabilite pentru data de 20 octombrie 2024, va fi implementat votul prin corespondență pentru cetățenii Republicii Moldova aflați pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Canadei, Regatul Norvegiei, Regatul Suediei, Republicii Finlanda și Republicii Islanda.

img24007065

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!