ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ASP: Obținerea unui certificat de clasificare a structurilor de primire turistică a devenit mai uşoară

12:08 | 10.09.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Obținerea unui certificat de clasificare a structurilor de primire turistică a devenit mai ușoară, după ce au fost operate o serie de modificări ale criteriilor minime de clasificare a acestora, transmite MOLDPRES cu referire la Agenţia Servicii Publice (ASP).

Potrivit noilor criterii de clasificare, „Pensiunea agroturistică” este o structură de primire turistică, situată într-o localitate rurală sau pe teren cu destinaţie agricolă, destinată cazării turiştilor, cu o capacitate mai mare de trei camere, funcționând în locuințe private sau în construcţii independente, care exercită una sau mai multe activităţi agricole, inclusiv producător casnic, pe lângă activitatea de turism.

„Casa rurală” este o structura de cazare turistică şi după caz, de alimentare, organizată în baza unei sau mai multe case/construcţii ce aparţin unei gospodării deținute în proprietate privată în aceeași localitate rurală în stil arhitectural tradiţional. Alimentația turiştilor se asigură, inclusiv, cu produse din producția proprie.

„Hostel” este o structură destinată cazării persoanelor fizice, cu grupuri sanitare comune (separate pe sexe), având facilităţi de preparare şi păstrare a hranei, precum şi de servire a mesei în bucătării comune, echipate cu ustensile.

Certificatele de clasificare a structurilor de primire turistică sunt acordate gratuit de către Agenţia Servicii Publice. Serviciul este prestat în termen de zece zile calendaristice, din data depunerii cererii de către solicitant.

img24007071

img24007071

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!