ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Mediului s-a întâlnit cu cei mai buni silvicultori din țară

14:08 | 10.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. În vizita de astăzi la Ocnița, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, s-a întâlnit cu cei mai buni silvicultori din țară, care au trecut calificarea pentru a participa la finala concursului național „Cel mai bun pădurar”, organizat de Agenția „Moldsilva”, transmite MOLDPRES.

Competiția a inclus probe teoretice și practice menite să evalueze abilitățile și cunoștințele participanților. Printre acestea s-au numărat un test scris, identificarea speciilor de copaci după frunze și tulpină, recunoașterea semințelor de copaci, precum și măsurarea masei lemnoase și stabilirea categoriei acesteia.

Ministrul le-a mulțumit pădurarilor pentru munca pe care aceștia o depun în realizarea Programului Național de Împădurire. „Profesionalismul lor este garanția că pădurile noastre vor fi îngrijite și gestionate corespunzător”, a estimat Lazarencu, urând mult succes participanților la cele şapte probe teoretice și practice, îndemnându-i să-și continue munca cu aceeași pasiune și dedicație.

În prezent, Republica Moldova are o suprafață împădurită de peste 11%, iar autoritățile își propun ca în următorii zece ani aceasta să fie extinsă până la 15 la sută.

La inițiativa președintei Maia Sandu, Ministerul Mediului și Agenția Moldsilva implementează Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor pentru perioada 2023-2032, aprobat de Guvern. Documentul își propune ca, în următorii zece ani, să extindă numărul de suprafețe împădurite cu circa 150 mii de ha, atât pe terenurile autorităților publice, cât și pe cele private.

img24007080

img24007080

img24007080

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!