ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Descoperă Moldova cu #MOLDPRES: Hanul lui Hanganu de la Lalova, o destinaţie „ca acasă”, cu tradiţie, gust şi ospitalitate

15:15 | 10.09.2024 Categorie: Moldova Turistică

Sat pitoresc cu două biserici, Lalova din raionul Rezina, şoseaua căruia urcă pe lângă satele Slobozia, Horodiște și Mincenii de Jos la drumul național Chișinău-Orhei-Rezina, a ajuns faimos graţie unei pensiuni inedite cu cabane exclusiv rustice, numită plastic „Hanul lui Hanganu”. 

Hanul este un complex format din cabane rustice realizate cu bun gust și atenție la detalii

Luând naștere din dragostea pentru natură şi locurile natale ale proprietarului, Sergiu Hanganu, locaţia oferă tot ceea de ce este nevoie pentru un sejur de vis într-una dintre cele mai frumoase zone  turistice ale țării, pe malul râului Nistru.

Solicitat de MOLDPRES, Sergiu Hanganu povesteşte că afacerea a pornit de la ideea de a reconstrui casa părintească, situată pe malul Nistrului, pentru a-şi primi acolo oaspeţii, rude şi prieteni, pe care familia îi are în număr mare.

Sergiu Hanganu: La începutul anilor 2000, am refăcut casa părintească a soţiei, mai mult pentru a avea unde ne primi oaspeţii casei, iar pe urmă am văzut că acestora le place şi ne-am gândit s-o extindem, pentru ca de aceste locuri frumoase să se poată bucura mai multă lume. Suntem pe bune o afacere de familie, pentru că aici muncim cot la cot toţi de-ai casei şi oameni apropiaţi.

În prezent, familia Hanganu oferă la alegere 28 de camere, două încăperi de tip bască și o fâneață, construite din materiale exclusiv BIO. Toate în aspect rustic cu elemente arhaice și decor în stil tradițional. Fiecare odaie este dotată cu baie și tot necesarul pentru un confort pe măsură. Pe lângă locurile de cazare, pensiunea oferă la dispoziție sală de conferințe, saună şi piscină. Hanul este o alegere perfectă pentru organizarea de team building-uri sau ședințe de grup. Un loc pitoresc în sânul naturii cu priviri panoramice de excepție.

Locuinţele rustice îmbină cu măiestrie elementele tradiționate cu cele contemporane și invită într-o atmosferă primitoare, departe de agitația cotidiană.

Activităţi şi bucate pentru orice gust şi plăcere

De asemenea, în funcție de gusturi și preferințe, pot fi alese mai multe activități. Excursii la mănăstirile și cascadele Saharna sau Țâpova, unde pot fi descoperite locuri minunate și pline de mister. Plimbări cu barca pe râul Nistru, ciclism, pescuit, vânătoare sau șezători în jurul rugului.

Pensiunea este o alegere frumoasă şi pentru amatorii de bucătărie naţională, cu mâncare tradițională, gătită cu pricepere şi gust.

Sergiu Hanganu: Scopul nostru este ca vizitatorii să se simtă ca acasă, acasă la părinţi sau bunei. Ne-am străduit să creăm o atmosferă pe potrivă, autentică şi firească cunoscutei ospitalităţi moldoveneşti. Totul este pregătit de gospodinele noastre, din produse de pe loc, fie din lalova, fie din satele învecinate.

Un loc aparte este beciul hanului, unde gospodarul îşi păstrează tot ce e făcut pentru bunul plac al oaspeţilor pensiunii. Aici găseşti tot ce vrei – conserve din legume şi fructe, o mulţime de feluri de compoturi şi gemuri, precum şi o bogată colecţie de ţuică şi macerate, înregistrate cu nume propriu de digestiv. Unicitatea băuturilor constă în faptul că nu au nici un adaos şi sunt pregătite în exclusivitate organic.

Sergiu Hanganu: Procurăm puțin din comerţ. Carnea, lactatele, făina, uleiul, legumele, fructele, peştele şi altele – toate le cumpărăm de la producătorii din partea locului. Deși oamenii călătoresc prin diverse destinații exotice precum Thailanda, Maldive sau India, vizitatorii noștri apreciază și iubesc foarte mult să petreacă timpul liber în pensiunea noastră, pentru că le oferim calitate, siguranţă şi confort.

Primitor şi agreabil, Sergiu Hanganu găseşte timp pentru a comunica cu fiecare vizitator, să-l ducă în beci, să-i arate locurile, să răspundă la întrebări şi asta tot pentru a confirma felul pensiunii de a fi ca acasă.

Sergiu Hanganu: O oră și jumătate desparte agitația și zgomotul oraşului de liniștea și împrejurările noastre, rupte din poveste. Şi îi așteaptăm pe toţi cu drag şi suntem gată să deservim cu tot respectul și bunătatea sufletului.

Corespondent Lilia Grubîi

img24007081

img24007081

img24007081

img24007081

img24007081

img24007081

img24007081

img24007081

img24007081

img24007081

img24007081

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!