ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Macedonia de Nord fac schimb de practici în domeniul integrării europene

19:01 | 10.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Biroul pentru Integrare Europeană (BIE) desfășoară, în perioada 10-14 septembrie, un program de instruire cu participarea Dritei Abdiu Halili, fostă secretară de stat pentru integrare europeană din Macedonia de Nord. Aceasta va ghida membrii grupurilor de lucru în cadrul sesiunilor intensive destinate provocărilor, respectiv, soluțiilor eficiente pentru accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

Agenda evenimentului include discuții ce se vor axa pe strategii de gestionare a provocărilor întâlnite în procesul de integrare, cu accent pe coordonarea grupurilor de lucru și pe consolidarea colaborării interinstituționale. Funcționarii din cadrul Biroului vor putea valorifica, astfel, lecțiile învățate de Macedonia de Nord, care a avansat considerabil pe calea sa spre UE.

În luna iunie a acestui an, împreună cu echipa Secretariatului pentru Afaceri Europene din Skopje, Drita Abdiu Halili a instruit peste trei sute de funcționari publici implicați în procesul de integrare europeană a țării noastre.

 

img24007097

img24007097

img24007097

img24007097

img24007097

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!