ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un inspector vamal și complicele acestuia au fost reținuți într-un dosar de contrabandă

09:53 | 11.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale /PCCOCS/, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal, au reținut un inspector vamal și complicele acestuia într-un dosar de contrabandă cu mărfuri din Odesa, Ucraina, de peste 1.300.000 lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit procurorilor, lotul de marfă, printre care haine și încălțăminte, a fost introdus în Moldova fără ca să fie declarat în vamă și fără achitarea impozitelor către stat.

Microbuzul cu marfă vizat în investigația penală a fost depistat pe traseul spre Chișinău de către angajații Poliției de Frontieră, în zona localităților Tudora. Ulterior, sub conducerea PCCOCS, cazul a fost preluat spre investigare de Serviciul Vamal, care a desfășurat percheziții în Chișinău și în afara capitalei.

În baza probelor, lotul de marfă și microbuzul au fost indisponibilizate, iar procurorii PCCOCS urmează să solicite aplicarea sechestrului, în vederea eventualei confiscări în folosul statului.

Investigarea inspectorului vamal și a complicelui acestuia cu vârste de 39 și 33 de ani continuă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!