ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Tricolorii” au legat două victorii consecutive cu Malta și San Marino și au prima șansă de a promova în Liga C din UEFA Nations League. Sergiu Cleșcenco: „Ne-am creat multe ocazii de a marca cu San Marino, dar trebuia să fim mult mai incisivi în atac”

10:25 | 11.09.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Naționala de fotbal a Republicii Moldova a reușit două victorii în ultimele patru zile – sâmbătă în debutul Ligii Națiunilor cu Malta, scor 2-0 și marți seara în amicalul cu San Marino – 1-0. După victoria cu Malta, elevii lui Sergiu Cleșcenco se clasează pe primul loc în Grupa 2 din Liga D a Ligii Națiunilor și au prima șansă să promoveze în Liga C, transmite MOLDPRES.

În urma victoriei ferme cu Malta, „tricolorii” au dat piept pe stadionul „Zimbru” din capitală cu naționala din San Marino. Fotbaliștii noștri au dominat cap-coadă partida, însă au reușit să marcheze un singur gol. Căpitanul Vadim Rață a profitat de greșeala unui adversar la mijlocul terenului și după o cursă de 25 de metri a șutat sub bara transversală, fără nicio șansă pentru portarul advers.

Jucătorii noștri au continuat atacurile la poarta adversă, însă golgheterul Ion Nicolaescu și colegii săi nu au putut să marcheze mai multe goluri.

Selecționerul Sergiu Cleșcenco a fost mulțumit de rezultat și de felul în care au jucat elevii săi, însă și-ar fi dorit mai multă claritate în fazele de atac.

„Am reușit un meci foarte bun cu San Marino. Am dominat și nu am permis adversarului prea multe, iar asta mă bucură. Ne-am creat multe ocazii de a marca cu San Marino, dar trebuia să fim mai incisivi în atac. Din păcate, noi nu am reușit să fructificăm ocaziile avute. Uneori nu e necesar să te complici în fazele de atac. Trebuie să joci cât mai simplu. Dar, pe parcurs, vom rezolva toate deficiențele”, a dat asigurări Cleșcenco, după două victorii consecutive reușite de naționala noastră.

Meciul cu San Marino a fost al 287-lea pentru Naționala Moldovei. Reprezentativa noastră a înregistrat până acum 58 de victorii, 67 de egalități și 162 de înfrângeri. Golaveraj: 233-480.

Naționala noastră va disputa următorul meci pe 10 octombrie, acasă, cu Andorra, în Liga Națiunilor.

img24007115

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!