ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premiera spectacolului „Un loc sub soare” de Luminița Tâcu, astăzi, la Teatrul Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul

10:43 | 11.09.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. La Teatrul Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul va avea loc astăzi premiera spectacolului „Un loc sub soare”, în regia Luminiței Țâcu.

Potrivit regizoarei, Luminița Țâcu, spectacolul „Un loc sub soare” este un documentar „creat din cuvinte, expresii, noțiuni, citate despre importanța implicării civice și valoarea vocii comune a oamenilor care constituie o comunitate, o societate, un popor, o națiune, dar și din poveștile de viață ale celor care s-au implicat în construirea și dezvoltarea societății”.

Scenariul afost conceput în baza unor interviuri realizate cu „oamenii sudului”, care „pun umărul și fac ca Moldova să fie mai frumoasă”.

Din distribuția spectacolului fac parte Rodica Ciobanu, Natalia Mândru-Ciolac, Maria Ciobănică, Valeria-Elena Gurova, Adrian Covaci.

După premiera din 11 septembrie de la Cahul, Luminița Țîcu anunță un turneu teatral în șase localități din raioanele Leova, Cantemir, Cahul. 

Spectacolul social „UN LOC SUB SOARE” este realizat în cadrul proiectului „Spectacole pentru democrație care inspiră și implică” implementat de Asociația „ECOU” cu suportul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). 

img24007116

img24007116

img24007116

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!