ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE: Barajul de la lacul de acumulare Răcovăț-Bădragii Vechi va fi reparat

12:19 | 11.09.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Până la sfârșitul lunii septembrie, Direcția Bazinieră și Agenția „Apele Moldovei” vor prezenta proiectul tehnic pentru reparația barajului de la lacul de acumulare Răcovăț-Bădragii Vechi. Despre acesta a spus ieri ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, după ce a vizitat acest bazin acvatic ce aprovizionează cu apă orașele Edineț și Cupcini, transmite MOLDPRES.

În urma sesizării Inspectoratului pentru Protecția Mediului, s-a constatat că starea digului este avariată și necesită o intervenție urgentă. Ministrul a stabilit că până la sfârșitul lunii septembrie, Direcția Bazinieră și Agenția „Apele Moldovei” vor prezenta proiectul tehnic pentru reparația acestui baraj, urmând ca ulterior să fie identificate surse financiare pentru efectuarea reparației capitale.

De asemenea, ministrul Mediului a adăugat că este determinat să ia măsuri urgente pentru întărirea barajului și repararea construcțiilor inginerești. „Siguranța construcțiilor hidrotehnice este o prioritate”, a rezumat Lazarencu.

 

 

img24007121

img24007121

img24007121

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!