ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou atac rusesc în estul Ucrainei: trei civili uciși, cinci răniți, un spital avariat

13:56 | 11.09.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Forțele rusești continuă să bombardeze localitățile din estul Ucrainei. Trei persoane au murit, iar alte cinci au fost rănite în orașul Kostiantînivka, regiunea Donețk. A fost avariat un spital din regiunea Cernigov, informează MOLDPRES cu referire la presa ucraineană.

Potrivit guvernatorului regiunii Donețk, Vadim Filașkin, în urma bombardamentelor rusești, au murit două femei în etate, de 73 și 81 de ani. Au fost afectate patru case, un magazin și o linie electrică. Kostiantînivka a fost lovit din nou aproximativ două ore mai târziu, provocând moartea unei alte persoane și rănirea altor cinci, a declarat Filașkin. Întreaga amploare a consecințelor este în curs de stabilire.

Kostiantînivka este situat la 10 kilometri sud-vest de linia frontului la Ciasiv Iar. Orașul avea o populație de aproximativ 67.000 de locuitori înainte de începerea invaziei la scară largă a Rusiei în februarie 2022.

În noaptea de 11 septembrie, forțele rusești au lansat un atac de artilerie asupra unui spital din Semenivka, regiunea Cernigov. Potrivit șefului Administrației Regionale de Stat din Cernigov, Viaceslav Ciaus, nu au fost raportate victime.

Și în regiunea Sumî trupele ruse au tras de opt ori asupra comunităților de frontieră, fiind înregistrate 23 de explozii. Potrivit Administrației militare regionale din Sumî, au fost bombardate comunitățile Hotin, Krasnopil, Esman, Znob-Novgorod, Bereziv, Seredino-Bud și Velikopisarska.

img24007132

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!