ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu la Kiev: Poziția noastră rămâne constantă - Crimeea este Ucraina

14:20 | 11.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Poziția noastră rămâne constantă - Crimeea este Ucraina. Pacea Ucrainei este pacea Moldovei și a Uniunii Europene. Afirmațiile au fost făcute de șeful Legislativului Igor Grosu în cadrul celui de-al patrulea Summit al Platformei Internaționale Crimeea care are loc la Kiev, comunică MOLDPRES.

Președintele Parlamentului a anunțat că astăzi, în cadrul Summit-ului Platformei Internaționale Crimeea, împreună cu șefi de state și de guverne, a participat la inaugurarea unui memorial național dedicat genocidului stalinist al tătarilor din Crimeea.

„Acum 80 de ani, toată populația de tătari din peninsulă a fost urcată în vagoane pentru animale și deportată în Asia Centrală. Din păcate și în anul 2024, poporul tătar din Crimeea continuă să se confrunte cu persecuții politice și cu presiuni pe motive etnice, în cadrul ocupației temporare de către Rusia a teritoriului Republicii Autonome Crimeea”, a opinat Grosu.

Speakerul Igor Grosu participă astăzi la cel de-al 4-lea Summit al Platformei Crimeea. Evenimentul se desfășoară la Kiev și este găzduit de președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky.

Summitul Platformei Crimeea are scopul de a consolida eforturile comunității internaționale pentru restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, de a atrage atenția asupra situației din Ucraina și a încălcărilor dreptului internațional de către Federația Rusă.

Primul Summit al Platformei Crimeea s-a desfășurat în anul 2021, iar la eveniment au participat delegații din 43 de țări.

img24007133

img24007133

img24007133

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!