ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hidrologii avertizează asupra riscului de inundații locale

14:42 | 11.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru astăzi şi mâine formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale, transmite MOLDPRES.

„În conformitate cu avertizarea meteorologică, privind căderea ploilor de scurtă durată, izolat în raioanele centrale și de sud pot fi averse puternice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-30 l/m² izolat până la 35-45 l/m².  Astfel,  în intervalul 11-12 septembrie se prognozează formarea scurgerilor intensive pe pante, cu risc de inundații locale”, indică SHS.

Este posibilă creșterea nivelului apei în unele râuri mici cu 0.20-0.80 metri, potrivit  sursei citate.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat aseară instabilitate atmosferică, valabilă pe întreg teritoriul țării, sub formă de răcire nesemnificativă a vremii şi ploi.

img24007136

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!