ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Actorii români Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, decorați de președinta Maia Sandu cu „Ordinul de onoare”

15:35 | 11.09.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Celebrii actori de la București, Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, au fost decorați cu Ordinul de Onoare de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, marți, la finalul spectacolului „Regele moare”, pus în scenă la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. Evenimentul a avut loc în cadrul celei de-a IX-a ediții a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești la Chișinău, informează MOLDPRES.

Distincțiile au fost înmânate de președinta Maia Sandu „în semn de înaltă apreciere a dăruirii profesionale de-a lungul impresionantei cariere, pentru contribuție substanțială la dezvoltarea și promovarea teatrului, cinematografiei și radioteleviziunii românești, pentru interpretarea inconfundabilă a unor roluri menite să descopere personaje emblematice din literatura română și universală, precum și pentru implicare activă la consolidarea dialogului cultural dintre Republica Moldova și România”.

De asemenea, în cadrul evenimentului, actorii de la București au dăruit președintei cartea „Regele nu moare”.

Amintim că Reuniunea Teatrelor Naționale Românești se desfășoară în perioada 10 - 22 septembrie curent, la Chișinău. Pentru al patrulea an consecutiv, evenimentul se bucură de Înaltul Patronaj Prezidențial, acordat de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și de Președintele României, Klaus Iohannis.

Evenimentul este organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” și este susținut de Ministerele Culturii din România și Republica Moldova și de Institutul Cultural Român.

img24007142

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!