ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP lansează activitatea operativă a laboratorului ADN

17:31 | 11.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției (IGP) lansează astăzi activitatea operativă a laboratorului ADN, unde în primă fază vor fi întocmite rapoartele de constatare în domeniul genetic pe crime grave, transmite MOLDPRES.

Potrivit IGP, o perioadă îndelungată de timp, angajații laboratorului au realizat mai multe instruiri în România, Ungaria și Lituania. În prima perioadă de funcționare a acestuia, angajații IGP vor beneficia de suport din partea omologilor din Lituania, care vor monitoriza și ghida procesul de activitate.

Astfel, laboratorul ADN va asigura o precizie înaltă a datelor, va eficientiza munca polițiștilor și va oferi posibilitatea acumulării informațiilor exacte și mult mai complete.

De asemenea, oamenii legii vor putea face schimb de date genetice, la necesitate, cu colegii din statele UE.

img24007148

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!