ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Daniel Vodă: „Alegerile nu sunt doar o competiție între candidați, ci și o probă de respect față de alegători”

19:02 | 11.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Cetățenii Republicii Moldova merită respectul de a fi informați corect. Prin urmare, în perioada următoare, nu vom face jocul politicienilor iresponsabili, pentru că suntem autorități care au grijă de oameni și ne dorim pace, bună înțelegere și respect. De aceea, nu vom răspunde la tot felul de provocări electorale. Declarațiile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, transmite MOLDPRES.

Sesizăm și noi că temperatura politică crește, iar unii politicieni se întrec în comentarii electorale. Întreaga societate știe că, oficial, campania electorală începe abia pe 20 septembrie, și reamintim acest lucru tuturor participanților”, a spus Daniel Vodă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a adăugat că „ne dorim cu toții calm și o atitudine responsabilă din partea participanților la campania electorală care începe pe 20 septembrie”.

Alegerile nu sunt doar o competiție între candidați, ci și o probă de respect față de alegători. Iar moldovenii merită o competiție democratică corectă, bazată pe idei și soluții, nu pe dezinformări și atacuri nefondate, inclusiv la adresa instituțiilor publice”, a declarat Daniel Vodă presei naționale după încheierea ședinței de Guvern.

Pe 20 octombrie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale și un referendum constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În cadrul plebiscitului, cetățenii cu drept de vot vor răspunde la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Potrivit legislației, perioada electorală pentru alegerile prezidențiale și a referendumului republican constituțional din data de 20 octombrie a început pe 1 august. Totodată, campania electorală va începe pe 20 septembrie.

img24007156

img24007156

img24007156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!