ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSP: Inspecția procurorilor își reia activitatea

10:29 | 12.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Procurorilor /CSP/ a anunțat că Inspecția procurorilor își reia activitatea. De asemenea, va fi reluată și examinarea procedurilor în materie disciplinară, comunică MOLDPRES.

Potrivit CSP, inspecția își reia activitatea urmare a abrogării alineatului (13) din Art. VI al Legii nr.200/2023 pentru modificarea unor acte normative, normă care prevedea că „Inspecția procurorilor se consideră funcțională la numirea a cel puțin patru inspectori”.

Membrii CSP reiterează că, deopotrivă cu funcționalitatea Inspecției procurorilor, va fi reluată și activitatea în materie disciplinară, și anume va fi reactivată examinarea procedurilor disciplinare pendinte la Consiliul Superior al Procurorilor și Colegiul de disciplină și etică.

De asemenea, CSP anunță că prin efectul prevederilor art.83 din legea cu privire la Procuratură, este extins și mandatul Colegiului de disciplină și etică, membrii căruia vor activa până la alegerea unei noi componențe.

img24007172

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!