ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste o mie de participanți, așteptați la Moldova Business Week 2024. Evenimentele se vor desfășura în patru orașe

11:16 | 12.09.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Peste o mie de persoane vor participa la Moldova Business Week 2024, cel mai important eveniment din domeniul afacerilor din țara noastră, care își propune să promoveze profilul investițional al Republicii Moldova. Evenimentul, ajuns la cea de-a zecea ediție, se va desfășura în perioada 16-20 septembrie curent în patru orașe - Chișinău, Bălți, Edineț și Ungheni, transmite MOLDPRES.

„La această ediție aniversară, se extinde formatul evenimentului, deci activitatea nu va fi desfășurată doar la Chișinău, dar se oferă posibilitatea de a explora oportunitățile economice din patru regiuni ale țării: Chișinău, Bălți, Edineț și Ungheni. Peste o mie de participanți sunt așteptați la cel mai important eveniment din domeniul afacerilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Evenimentul se va desfășura mai multe zile consecutiv, în perioada 16 – 20 septembrie, iar mottoul acestei ediții este „Republica Moldova - următoarea ta destinație pentru investiții”. Forumul va găzdui 14 evenimente dedicate diferitor sectoare strategice ale economiei naționale.

Timp de cinci zile, participanții vor discuta despre climatul investițional din Republica Moldova, atragerea fondurilor de dezvoltare și stabilirea parteneriatelor durabile. De asemenea, vor fi abordate și noile profiluri de investiții, precum și oportunitățile de colaborare care se deschid odată cu începerea negocierilor de aderare între Republica Moldova și UE.

Principalele subiecte care urmează a fi abordate în cadrul Moldova Business Week se vor axa pe tehnologia informațiilor și comunicațiilor, industria agroalimentară, auto și electronică, farmaceutică, turism medical, energie și infrastructură, turism vitivinicol, imobiliare.

„În ediția din acest an, un accent aparte se va pune pe promovarea brandului de țară și pașii întreprinși în promovarea investițiilor de viitor. La eveniment vor participa investitori străini, antreprenori locali și internaționali, oameni de afaceri, experți, analiști, reprezentanți ai instituțiilor statului, ministere, agenții, dar și membri ai misiunilor diplomatice”, a conchis Daniel Vodă.

Moldova Business Week 2024 este o platformă importantă pentru Moldova de a-și prezenta potențialul economic și progresul la nivel de țară investitorilor externi, proiectele de viitor și oportunitățile pentru afacerile locale. Aceasta în contextul în care, odată cu integrarea în Uniunea Europeană până în 2030, Moldova va avea acces la mai multe piețe europene, cu peste 1 miliard de consumatori.

img24007177

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!