ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraineanca denunțată la CNA de șeful IP Botanica a fost condamnată la patru ani de închisoare și amendă

13:04 | 12.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Femeia din Ucraina care, în luna mai 2024, a fost reținută de Centrul Național Anticorupție /CNA/ după ce a fost denunțată de șeful Inspectoratului de Poliție Botanica, a fost condamnată la patru ani de închisoare și amendă de 200 mii de lei. Aceasta ar fi încercat să corupă oamenii legii cu 20 mii de dolari SUA, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, la data de 30 mai, curent, ofițerii CNA și SPIA al MAI, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii Chișinău, au operat mai multe percheziții la un call-centru din capitală într-un dosar de corupere activă în baza denunțului depus de șeful IP Botanica. O cetățeană a Ucrainei a fost reținută atunci, fiind bănuită că a încercat să mituiască ofițerul de poliție în schimbul protejării activității ilicite de prestare a serviciilor în domeniul „call-center”.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mijloace financiare în sumă cumulativă de circa 250 000 de lei, mai multe dispozitive electronice de stocare a informațiilor, dar și diverse înscrisuri aferent activității oficiului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!