ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE: În orașul Călărași va fi creat un parc modernizat

15:13 | 12.09.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Locuitorii din oraşul Călărași se vor bucura de un parc orășenesc reamenajat, iar lucrările vor fi realizate de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru în cadrul unui proiect de revitalizare urbană, transmite MOLDPRES.

„De mai bine de 30 de ani, în orașul Călărași nu a fost reabilitat niciun parc. Acest proiect ne demonstrează că lucrurile se pot schimba, dacă este voință și inițiativă. Avem elaborate proiecte tehnice și pentru alte parcuri și scuaruri în oraș, toate pentru ca locuitorii și oaspeții orașului să se bucure de confort sporit într-o zonă sigură", a susţine primarul orașului Călărași, Victor Ambroci.

Proiectul „Modernizarea Scuarului de pe str. Biruinței din oralul Călărași" prevede ca, în decurs de 12 luni, prin realizarea activităților planificate, să fie îmbunătățit accesul la spații publice verzi și sigure, incluzive și accesibile din zona centrală, atât pentru locuitori, cât și pentru oaspeții orașului. „Centru urban va căpăta un aspect modern și prietenos, oferind condiții îmbunătățite la infrastructură socială de recreere, socializare și sport”, estimează ADR Centru.

Potrivit sursei citate, în scurt timp, aici vor demara lucrările de modernizare, amenajare și dotare a unui scuar cu suprafața de 2,4 hectare, va fi amenajat un spațiu multifuncțional de joacă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani, cu suprafața de 1280,6 metri pătrați, un spațiu pentru sport activ cu suprafața de 680 metri pătrați, un rollerdrom de 879,7 metri pătrați. Totodată, va fi amenajată o suprafață de 7437 metri pătrați de drum și pavaj de acces, va fi construit sistem de iluminat energo-eficient și va fi construită o platformă de colectare a deșeurilor.

Modernizarea scuarului din centrul orașului Călărași va completa șirul acțiunilor de revitalizare urbană, întreprinse de autoritățile locale și naționale, în vederea îmbunătățirii condițiilor de trai și odihnă, pentru locuitorii din regiune. Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie circa 16,45 milioane de lei (peste 820 mii de euro) cu finanțare din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și cofinanțarea Primăriei orașului Călărași.

img24007190

img24007190

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!